news-28072024-231553

Президент Украины, Володимир Зеленський, пригласив кандидата в президенти США, Дональда Трампа, відвідати республіку, повідомив у співбесіді японському телеканалу NHK, що він має номер телефону американського політика.

Зеленський уточнив, що офіційні особи в Києві встановили зв’язок з передвиборними штабами віце-президента Камали Гарріс та Дональда Трампа. «Ми були на зв’язку з його командою. Трамп сказав мені, що він готовий відповісти на будь-які питання, і що у мене є його номер телефону», — зазначив український лідер.

Раніше Зеленський вказав строк готовності до мирного плану щодо України. За його словами, український лідер намітив шлях до припинення бойових дій, детальніше про це можна буде говорити наприкінці листопада.

Додаткова інформація:
Після скандального телефонного дзвінка між Зеленським та Трампом у 2019 році, в якому обговорювалася справа Байдена та його сина, відносини між Україною та Сполученими Штатами стали об’єктом уваги світової громадськості. Зеленський намагається покращити відносини з новим президентом США та наполягає на мирному врегулюванні конфлікту на сході України.

Крім того, Зеленський активно веде перемовини з різними світовими лідерами для підтримки суверенітету України та забезпечення безпеки країни в умовах агресії з боку Росії. Візит Трампа до України може стати важливим кроком у зміцненні дипломатичних відносин між країнами та сприяти вирішенню гострих питань на міжнародній арені.